ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN

22 Ağustos 1926da Tarsus'ta dünyaya gelmiştir. Basında ilk kez şiirleri Eskişehir, Kocatepe ve Sakarya gazetelerinde çıkmıştır. İstanbul, Varlık, Büyük Doğu gibi dergilerde şiirleri çıkan Oğuzcan'ın ilk kitabı İnsanoğlu 1947de basılmıştır.

1948de ikinci kitabı Deniz Musikisi çıkmıştır. 1954'te Ankara'da İş Bankası Genel Müdürlüğü'nde bir göreve atanan Oğuzcan'ın üçüncü kitabı Dillere Destan yayınlanmış, 1955te ilk taşlama, rübai ve dörtlüklerini yazmaya başlamıştır. 1960 yılında İş Bankası Neşriyat Müdür Yardımcılığı'na atanan Oğuzcan'ın Karanlığın Gözleri, Seninle Ölmek İstiyorum adlı şiir ve Akıllı Maymunlar adlı ilk taşlama kitapları yayınlanmıştır. 1961 yılında yazarlığa ve yayıncılığa başlamıştır. 1962 yılında şiirleri, taşlamaları, yazıları ve röportajları İstanbul basınında Hür Vatan, Hareket, Cumhuriyet, Akbaba, Yelpaze, Varlık gibi mecralarda yer almaya başladı.

Eserleri arasında: Dolmuş, Aşkımızın Son Çarşambası, Bir Daha Ölmek, Kör Ayna, İki Kişiye Bir Dünya, Üstüme Varma İstanbul, Yeni Dünya Rekoru, Sahibini Arayan Mektuplar, Sevenler Ölmez, Çigan Gözler, Bir Gün Anlarsın, Hüzün Şarkıları, Sadrazamın Sol Kulağı, Mihribana Şiirler ve Mektuplar, Biraz Kül Biraz Duman, Taşlar ve Başlar, İnşallahla Maşallahla, Seni Sevmek, Sen Aşk Nedir Bilmezdin ve Ben Seni Sevdim mi, Toprak Olana Kadar, Aşk mıydı O, Göbek Davası, Haktan Yana adlı kitapları; şiir plakları, rübailer kitapları Ötesi Yok ve Rübailer, şiir kitapları Önce Sen Sonra Sen, Yalan Bitti, En Eski Yalnızlığımdır Aşk Benim; nesir kitabı Sahibini Arayan Mektuplar ve Dikiz Aynası adlı taşlamalar kitabı sayılabilir.

İlk Avrupa gezisine çıkarak anılarını Avrupa Görmüş Adam adı altında Cumhuriyet'te yayınlandı ve kitap halinde çıkardı. 1980 yılında Ümit Yaşar Sanat Galerisi'ni açmıştır. 1982de 40. Sanat Yılını 1 kitap, 1 sergi ve 1 geceyle kutlayan Oğuzcan, Güldürü Üretim Merkezi'ne (GÜM) girmiştir. Zamanla geniş kitlelerin okuyup hayranlık duyduğu bir aşk ve ölüm şairi olarak tanınan Oğuzcan'ın bazı şiirleri çağdaş sanat müziğinin popüler bestecileri tarafından bestelenmiş, bazı şiirleri İngilizce, Fransızca, Rusça, Yunanca, Almanca, Bulgarca, İtalyanca, Yugoslavca, Lehçe ve Arapça'ya çevrilmiş, çeşitli antolojilerde yayınlanmıştır.

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki formu doldurun

TEL: (90 - 212) 281 08 00 - 01
FAKS: (90 - 212) 281 08 02
İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU CAD. 37 - 4
SEYRANTEPE 34418 İSTANBUL

E-posta adresinizi bırakarak bizimle bağlantıda kalabilirsiniz.

Copyright 2016 by Muzikotek

1MM Agency