Sevgili Timur Ağabey...

15 Kasım 2020

Sevgili Timur Ağabey, 

Seninle ilişkimiz 1963 yılında okulumuzun Tevfik Fikret salonunda birlikte verdiğimiz konserlerle başladı.

Sen benden 4 yaş büyük ve de benim gibi müzik aşığı gençlerin kahramanıydın. Galatasaray Vokal Grubu ile verdiğin konserleri hayranlıkla izlemiştim.

Daha sonra The Beatles'in bende yarattığı karşı koyulamaz etkisi ile 13 yaşımda kurmuş olduğum The Young Beatles ile verdiğimiz ilk konseri takiben beni okul koridorunda durdurup, çok beğendiğini söylemen ve de çalışmalarımıza gelip, yanlışarımı toparlaman müzik alanında yaşayacağım mucizelerin ilkiydi.

Yıllar boyu ilişkimiz ve işbirliğimiz devam etti, önce MESAM'a daha sonra MSG'yi kurduktan sonra davetime güvenip geldin, üye oldun. Daha ileriki yıllarda eserlerinin korumasını Muzikotek'e bıraktın.

Son bir iki yıldır görüşemedik, hep aklımdaydın. 

Bir çok kimse seni özellikle klasik ve popüler alandaki iyi müzisyenlerimizden biri olarak tanır. Bazı kendini ve konusunu bilmeyen özensiz  kişiler sadece pop şarkıcısı olarak adlandırabilirler. 

Ama bizler biliriz ki senin çizginde olan insanların toplum ve dünya üzerindeki etkileri müziğin fersah fersah üzerindedir. Sen duruşunla ve fikirlerinle, seni izleyenlere önce adam olmasını veya kadın olmasını yani onurlu insanlar olmalarının önemini öğretenlerden birisisin. 

Çok teşekkür ediyor ve seninle yaşadığım tümü güzel hatıralardan biri ile bu yazımı sonlardırıyorum.

Yıl 1967, Paris'e geleceğimi duyunca beni müziklerini kaydettiğin Boulevard Haussmann'daki Barclay studyolarına cağırmıştın. Seni içerde ararken yanlışlıkla girdiğim diğer bir stüdyoda karşıma Nino Ferrer "Les Cornichons"u kaydederken çıkmıştı. 

Sende yandaki studyo 1'den, ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerine bestelediğin "Ayrılanlar İçin"ve "Sen Nerdesin" ve aynı zamanda bu eserlerin Fransızca kayıtları ile çıkmıstın.

Fransız radyoları ve müzik listelerine de her iki eser ile girerek bir ilki başarmıştın. Paris'te plakçıdan aynı yıl satın aldığım 45'lik kırmızı TIMOUR plağının Türkiye'de benden başka kimsede olduğunu zannetmiyorum.

Seni özleyeceğiz,  sonsuza kadar saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Kardeşin, 
Y. Dağhan Baydur

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki formu doldurun

TEL: (90 - 212) 281 08 00 - 01
FAKS: (90 - 212) 281 08 02
İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU CAD. 37 - 4
SEYRANTEPE 34418 İSTANBUL

E-posta adresinizi bırakarak bizimle bağlantıda kalabilirsiniz.

Copyright 2016 by Muzikotek

1MM Agency