AMİR ATEŞ

1942 yılında İzmit'in Kandıra ilçesinde dünyaya gelen Amir Ateş, eğitimini dini yönde geliştirdikten sonra 14 yaşında İstanbul'a gelmesinin ardından 1959 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti'yle tanışarak başta H.H Hasan Akkuş, Kemâl Batanay, Sabahattin Volkan, Haul Can, Saadettin Kaynak gibi isimlerin eğitiminden geçerek Türk Sanat Müziği yönündeki eğitimine başlamıştır. Manevi babası olarak tanımladığı ve vefatına dek Üsküdar Musiki Cemiyeti başkanlığını sürdüren Emin Ongan hocanın da desteğiyle başladığı müzik çalışmalarına şu an 1000'i aşmış sayıdaki Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği alanındaki eserleriyle sürdürmektedir.

Hocası Bestekar Emin Ongan ve Bestekar Yesari Asım Arsoy ile baba-oğul ve can dostu Ses Sanatçısı ve Bestekar Yıldırım Gürses ile kardeşlik derecesine varan dostluklarını ailecek de pekiştirerek her üç ismin de ömrünün son anlarına dek yanlarında olarak ve vefatlarının ardından hayatında doldurulamayacak boşluklara bırakarak sürdürmüştür. Prof. Dr. Alâddin Yavaşça, Avni Anıl, Selahattin İçli ve Erol Sayan ile süren dostlukları da gerek kişisel yaşamında gerek sanat hayatında etkilerini göstermiştir.

80'li ve 90'lı yıllarda pek çok televizyon kanalı için kendi adını taşıyan korosuyla beraber televizyon programları düzenlemiş olmasının yanı sıra, her yıl ülkenin pek çok farklı bölgesindeki Musiki Cemiyetleri (İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Manisa, Bursa, vs.) tarafından adına saygı konserleri düzenlenmektedir.

Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Seni Ben Unutmak İstemedim Ki, Masal Yağmuru, Eylül Akşamları, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Maziyi Kadehlerden İçip gibi besteleri en çok tanınan eserlerinden bazılarıdır.

Yayınladığı son albümler arasında 5 albümden oluşan kendi adını taşıyan ilahi korosuyla beraber hazırladığı seri, Eylül Akşamları isimli Sanat Müziği albümü (Melihat Gülses, Doğan Dikmen, Sezen Cin ve Fürkan Biçer'in yorumlarıyla) ve 2008 yılı ramazan ayında Avrupa'da da yayınlanan Welcome Ramadan isimli albüm sayılabilir."


Bu besteci aynı zamanda Yayım'da

İlgili Müzik Bankası Albümleri:


İlgili Ticari Yapımları:

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki formu doldurun

TEL: (90 - 212) 281 08 00 - 01
FAKS: (90 - 212) 281 08 02
İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU CAD. 37 - 4
SEYRANTEPE 34418 İSTANBUL

E-posta adresinizi bırakarak bizimle bağlantıda kalabilirsiniz.

Copyright 2016 by Muzikotek

1MM Agency